Thursday, June 30, 2011

Bolehbahkalokao

Dulu mereka lah lecturer SJ, dulu mereka pernah mendidik SJ, ibarat mak kedua (tiri), sbb mereka menjadi mata kepada mak SJ.... setelah pelbagai onak ranjau yg dilalui, sokongan harapan kasih sayang, hanya satu ayat yg mampu menggambar perasaan SJ terhadap mereka








"I LOVE ALL OF YOU SO MUCH!!!!!!"






Alur kata-kata menjadi nasihat....dialah bapa dialahg ibu (tiri) juga sahabat... sayang sangat sangat sangat....


terima kasih juga kepada UNISEL kerana untuk pertama kalinya UNISEL menaja sebuah bilik hotel untuk SJ hoccay, double room lagi untuk queen size bed. Okaylah tu... ada jugak yg nk menaja kannnnnn......hehhehehe....


yang paling seronoknya... bertemnkan Gegerl and Mak Jemah (mdm azian dan miss adlenen) selama 3 hari 2 malam tau... bestnyaaa penuh nostalgiaaa....






dulu SJ anak murid... now dah rasa mcm rakan sekerja lah pulakk.... tapi batasan sebagai anak muruid dan tok guru tetap dijaga... kang nnt overzzzz pulekkkkkk..... apa2 pon besttt sangat.....


tujuan utama kenapa UNISEL and 2 JELITAWATIS tu datang ke Kuala Terengganu adalah urusan kerja sbb me-market unisel (marketing yalls)...hehehhe






Dah terlanjur jelitawatis tu disini, SJ pon bawak lah mereka makan2....mcm2 lah yg dimakan nyyaaa...






pendek kata KEROPOK LEKOR tu hari2 makan... (sedap hoccay versi ganu, banyak ikan dari kanji)...


pastu sotong celup tepong, ketam tomyam, air kelapa air nira, segala jenis jus lah menjadi pengikat perut... nasi kukus, ikan bakar sotong bakar,...mcm2 lagi lah....


tp yg paling kelakarnya malam tu SJ bawak la jelitawatis ni ke satu restauran yg agak terkenal di area Gong Badak iaitu Da Rimba... mmg agak jauh la dari kemaman dan gong badak..heheh masa atas jalan tuu.......






sedang sedap2 borak2, gossips2, hanjing2...tetibaa...


Mdm azian: yusuffff motor kat depaaaannnnnnnn.......


SJ : rilex r mdmmm kasi pressure skit.... slow sangat....


MISS AD : risau saya yusuff....






hahahahahahahhahahaha dua -dua gelabah...risau kaedahnyeeee..........






pastu...


jam menunjukkan pukul 10.30malam






mdm azian: bila nk sampai ni yusuff...x nmpk kedai ponnn.....


miss ad: mcm mana nk supperrrr niiii (nada hanjingan hoocaayyyyyy)


SJ: hahahahahahahahahahahahahahahahah (ketawa x putus2) sebab dua2 jelitawatis ni nsangat kelakar, lebihg kelakar daripada dalam kelasss.....hahahahahahahahahahahahahahahahahahah (windunyewwwwww ;(...... )






bila dah sampaiiii masing2 lepas geram.... segala jenis masakan BELUT di ordernyaaaa.......


k lah banyak sangat cerita..meh layan gambar2....
ini masa mula2 sampai..masing2 konon kelaparan laaaa....last2....
taraaaaa, SJ yg habiskan makanan...x pe...i loiikkeeee
ini masa sebelum ke plkn...bergambar...best nyee.....
mereka berdua yg berbaju merah itu PR-nya sangat bagus okay! FCM beruntung memiliki mereka berdua
ni plak SJ, buat kerjeeee hoccay, klu x sia2 UNISEL taja tauuu.....kemain aku promosikan UNISEL..
kami gang KL..bolehbahkalokao!!!
sedap2 nk makan kepok lekor, terserempak ngn salem..ambil gmbar...salah sorang hubby yg berbaju merah diatas minat salem ni...
hahahahaha kat sini ada sati insiden yang sangat kelakauuu...mcm nii Masa tu ada la pelanggan very the mak cik mak cik kepoh ala2 jemah..mdm die tgh pilih2 lempuk durian...dengan ayunyaaa gemalainya...mdm terpegang lempuk yg die pilih tuuu.... Tujuan mdm pegang tu sbb nk tnye puan kedai berapa harga... Kau nk tau mak cik tu ckp 'eh kak itu saya punya, bagi balik' kau faham2 lah muka mdm mcm mana time tu... Nmpk sangat wajah speechless... sambil menarik nafas mdm cakap 'ok fineee!' aku nok... Gelak mcm org gilaaaa.... Hahahahahahahah







p/s: sayang sangat kat yallsssssss..........(pn G x ada...klu ada LAGI ngetopsss)

3 comments:

  1. bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sewonokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  2. jealous !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete

)