Sunday, January 30, 2011

Pujian atau Hanjingan...

Assalamulaikum....
ok hari ni x mau buat bunga2dah..nk terus bercerite..
mcm ni...mcm yg SJ bg tau, now im a part timer tuition teacher at one of the tuition centre...
mcm biasa setiap kelas mesti ada take five..
ada la seorg murid SJ ni, sangat lincah n brilliant jugak budaknyaaa ...
dia tnye 

Sara: Teacher dah makan?

SJ: X lagi..x nk lah makan...

Na-Q: Teacher diet ker?

SJ: ermmm

Sara n Na-Q saling berpandangan dgn wajah kehairanan...

Na-Q: ade org ejek teacher gemuk ker?

Sara: klu ade bg tau laaa...

SJ: x ader lah...mane ade...

Na-Q : habis tu nape cikgu nkj diet?

SJ: sbb ade org teegur "eeiii dah gemuk, kene diettt...."

Na-Q: ishhh itu mengejek la cikguu eh teacher..

SJ: dalam hati (ape2 je lahh)

Na-Q: klu org kate teachee gemuk, pelik Na-Q rase sbb cikgu x gemuk lah!

SJ : ye kerrr (berbunge2 dalam hati..hahahahahahha)

Sara: a'a betul laaaa

SJ : terus rehat 15 minit hahahahahahahahahhaahhaa

P/s: kanak2 x tipu kannnnnnn? (sedap kan hatiii)
Ni lah Sara...semangat budak ni..volunteer nk jawab soalan...
ini Na-Q... otak span..3 minit dah boleh hafal 2 sifir..
ini lah antara anak murid teacher SJ...
yang lain sabar2 jee..
nnt teacher promote k..hahahahahha

jgn marahhh
byeee
mwahhh

Thursday, January 27, 2011

Muara Tanjung Harapan Ikan Bakar

Assalamualikum....

"hai semueeeeeeee" si debab kembali lagiii
ok sekarang SJ nk cerite...
tadi yakni 26 January 2011, SJ bersama mereka ini ke Tanjung Harapan, Pelabuhan Klang untuk menikamati makan malam yg penuh mengasyikkan di tepi pntaii yang indahh...
yebedabeduuuu!!

pengalaman ini sangat bermakna la bg SJ sbb dapat pilih ikan...dapat pilih sotong, udang sendiri..selalaunya mak n abah yang decide kannnnnn...

Ok masa memilih ikan kami pilih ikan siakap dan ikan kerapu, pastu SJ n Fatin pilih sotong...pastu Azeera n Fatin pilih udang..
Kak Ana hanya pulak bagi cadangan amende nk masak dengan makanan laut itu...
yang paling kelakar, Fatin bukan main lagi ambil udang...sampai nk penuh bakul... sukeee nyee die....timbang2 nk sampai sekilo....ai nk buat kenduri ke Fatin.... :-p
x lame pon die masak... pastu makanan sampaiii...excited nyaaaaaaaa!!!
permulaan

sotong goreng tepong.. (masyaAllah sedappp)

ikan siakap masak 3 rasa...(mcm nk jilat pinggan2 ikan fresh!!)

ikan kerapu masak steam (soru asyik khusyuk makan sampai lupa nk ambil gmbarr...
udang masak sambal

sayur kangkung goreng belacan...

ulam ulaman..

sedapppp sangat...
nk tau harnya sangat lah perpatutannnnnnnnnnnn....
kami ingat atas RM30 /person...rupa2nya bawah pada jumlah ituu...sangat lah murahh

 kepada Tuan kedai moga kamu di cucuri rahmat..aminnn

nk pergi lagi lahhh
berbaloi baloi....

p/s: SJ menghiburkan para pengunjung tadii.,.,.. hahahahhaa......tp mic prob sikit r...aduhhhhhh...
suara SJ x jelas sangat dengar angin je di sekeliling..hehehhe



jgn marahhh 
byeeee

Monday, January 17, 2011

TAK PUAS HATI!!!

Hari ni adalah presentation Ethics and Law...
SJ rasa X PUAS HATI pada  diri SJ sendiri, sbb SJ x present well
ntah ape2 je SJ merepek tadi....huhuhuhuh
maluuuuuuuuuuuuuuuuu
sbb jasad je di di pentas, tapi roh di kampong halaman mengenangkan adik SJ yg putus jari tu....
thanks to SYAHIRA SYAZREEN sbb menyelamatkan keadaan ;-)
Bnyk bende yg SJ nk ckp, tp x terluah, rase mcm kaku n nerves sangat.... (poyossss je SJ)
apa2 pon alhamdulillah, grp SJ dapat 6/10....
yang penting tak kena redo....tq to my lecturer.... SW.....hehehehe
ermmmmm...
so kepada diri sendiri, lepas ni letak masalah disebelah yee...bila atas pentas ON CHARACTER!
hahahahahaha....

SJ suka tgk cara Miera meyanmpaikan point2 dia...nmpk tenang je....
so dengan ini SJ isyhtiharkan dia lah THE BEST PRESENTER...
lepas ni untuk STUDENT EVALUATION, SJ janji akan buat yang terbaik.... yg last kann...so kena buat yg habis baik!!!...
I CAN DO ITTT!!!!!!..... 

jgn marahhh...
byeee

Thursday, January 6, 2011

Bulan Madu

Alhamdulillah....
SJ dah lengkapkan bulan madu fasa pertama...
bulan madu fasa kedua akan menyusul nnt..
hehehe
bukan bulan madu as husband n wife...
tp bulan madu dengan sahabat SJ laaa...
actually, SJ, Azeera, Fatin, Kak Ana and Miera dah lama plan nk pi karaoke...
tp malangnya hanya kami berempat je yg pergi Miera x dapat join atas urusan2 yang tertentu...
tp x pe my dear Miera,
nnt kita p lagi sekali sbb dapat voucher..
karaoke tadi mmg puas..
lokasi dekat Red Box Sunway Pyramid...
kami Karaoke selama 5 jam 30 minit.,..
sebenrnya 2 jam jee..tp disebabkan kami customer bertuah..dilanjut kan ke 3 jam lebih...
rezeki uols..
apa lagi konsert2 bergema laaa....
lepas tu p tgk wayang plak
cite Gulliver's travel...
sangat2 seronok...
best sangat....
 Ni Sesi panas badan....

Pemegang award "miss tau semue lagu"
Ni plak pegang award "Miss Pemilih lagu terbaik"
Ni plak....
pemegang award
"vocal terbaik sehingga sakit tekak"
haaaaaaaaaaa yang ni tok sah kata apa laaa
master mind laaa

kepada mieraaaa....
nnt kite kene pergi lagi sekali....


Actually SJ juga ada kluar karaoke jugak dengan dua gadis ini..
haaa....syu n nana...
yang ni karaoke kat Plaza Alam Sentral..
temankan dua org gadis...

si sini ada sedikit sedutan...
heheheheh
maaf syuuuu...
aku upload naaaaa
video

jangan marahh...
byeee...
mwahhhh