Wednesday, December 15, 2010

BERJAYA, TERPEDAYA, CELAKA

Hallu hallu halluuuuuuuuuuuuuuu
dah makan?
weh nape tajuk entry mcm biadap??
biadap sangat kerrrrr???
x kann??
hehehe mcm ni..
hari ni SJ nk cakap pasal org yg berbadan besar atau GEMUK!

Ye SJ faham, semue org nk bentuk badan yg ideal ala2 miss world kan??

 yg lelaki pulak nk badan tegap ala2 MR Universe kann??

SJ yakin semua org mahukan kecantikan...
sesunggunya dalam peparah arab pun ada sebut
"Allah itu cntik dan suka akan kecantikan"
tp Cantik yg dimaksudkan bukan sahaja dari luaran...
Buat apa cntik klu dalaman berulat...
Allah x minilai cantik luaran ...
jnji Iman teguh cukup amal ibadah itu dah cukup cantik...
Tp klu kita berjaya untuk mnjadi kan badan kita seperti mana yg kita idam2kan..
maka kita BERJAYAAAAA!!!

Bare in our mind!
jangan mudah TERPEDAYA..
akibat terlalu eager untuk kurus apa bagai we are willing to spend a lot of money..
itu sangat MEMBAZIR..
Jangan mudah terpedaya dengan jnji2 manis pusat rawatan kecantikan yg menawarkan anda boleh kurus dalam hanya satu hari...
x logik kannn???
Satu hari boleh turun 10 kg?? mak oiiii sanghat propa kann...


baik kita berhabis duit untuk akademik...

Ada pulak yg sanggup x makan berhari2 demi nk kurus..
itu CELAKA namanya..
kenapa??
kerana menyeksa diri sendiri...
itu boleh di ibaratkan seolah2 untuk membunuh diri sendiri..
badan  kita perlukan tenaga laaaa
klu x mkn mcm mana nk buat kerja sehariann....
makan tu boleh..
tp dengan kuantiti yg sedikit tp kerap...
atapun ambil makanan yg berkhasiat..
bnyk makan buah..
bnyk minum air kosong...

Kena banyak bersenam..
Tp klu dah kita tahap obesity mcm SJ ni haaa...

TEMBAM TEMBAM PON COOOMEEEEELLLLLL
mmg layaklah SJ kene trunkan berat badann..
tp SJ still makan....
Makan nasi satu kali sehari n mlm pulak ambil makanan yg x berat sangat
cthnya sup2 ke.. meehon goreng ke..
ataupun minum Bliss...
heheheh...
SJ pon tgh berusahan untuk menurunkan berat badan...
x de lah sampai mcm MR universe...Jnji sedap mata memandang
kannnnnnnnnn....


heheheheh
jgn marahhhhhhhhhhh
byeeee

3 comments:

  1. same la kite :((((((((((((

    >

    ReplyDelete
  2. Hehehhe..x promote clenx kerrrr?

    ReplyDelete
  3. anonymous: asal sedih uols???x pe.... kite same2 amal kan gaya hidup sihat ok...


    azeera: heheheheheheh tam ak nok..nk kurus sorang2 jeee

    ReplyDelete

)